Babysimmande?

Nu tänkte jag skriva om någonting som jag inte provat på själv, men som personer närstående till mig har, nämligen babysim. Jag är själv gammal nog att minnas när det kom till Sverige på 1980-talet och jag tyckte det verkade rätt så konstigt. Förstod inte riktigt vad det hela handlade om, och var det inte farligt för di små? Sedan dess har jag inte tänkt så mycket på babysim förrän min dotter tog upp ämnet för några veckor sedan. Hon har inte själv barn ännu, men väl några av hennes vänner, och tydligen så har de mycket gott att säga om babysim i allmänhet.

Babysim kan göra nytta
Tydligen så är det inte det, även om det finns risker om babysimmet inte sköts på ett bra sätt. Men gör det det så kan det ha fördelar, som att hjälpa den motoriska utvecklingen. Babysim är också ett sätt att förbereda barnet för ”riktiga” simlektioner vid låg ålder, och det finns en del forskning som säger att babysim reducerar drunkningsrisken hos barn. Och det är ju bra. Sedan vi talades vid har jag läst på en del, och det verkar nog som om fördelarna uppväger nackdelarna om det hela sköts korrekt (dotterns vänner rekommenderar Vattenhusets babysimkurser, http://www.vattenhuset.com/kurstyp/babysim/). Själv kommer jag nog aldrig att få vara med och babysimma (fler barn kommer vi inte att skaffa!), men det verkar ändå rätt intressant.

Babysim i naturen. Lite mer avancerat än vi människor klarar.

En form av riktigt avancerat babysim.

Ska jag bli morfar…?
Sedan undrar jag nu också lite om dottern kanske är på väg att skaffa barn, nu när hon tog upp det där med babysim. Kanske kommer jag nu att bli morfar här inom en inte alltför avlägsen framtid? Det skulle vara en intressant och spännande utveckling som jag erkänner att jag inte helt känner mig redo för. Så gammal är jag ändå inte. I ala fall känns det inte så, men jag måste väl erkänna att ljusen på födelsedagstårtorna börjar bli lite väl många (bildligt talat).

Nå, detta om detta. Vad tycker ni själva där ute i stugorna? Är babysim någonting ni skulle kunna tänka er att prova på eller inte? Vad är åsikterna? För eller mot. Själv är jag nog mest för numera, men för inte så länge sedan mest mot. Även en gammal hund kan ändra sig, tydligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *