Bättre sent än aldrig

Nu råkar det vara så att jag fick ett stenskott för ett tiotal år sedan. Detta växte sedan till en spricka, som blev längre och längre varje vinter. Sedan avstannade den väl och har hållit sig i skinnet, men nu känner jag att det är dags att byta vindruta. Anledningen till att jag inte har bytt innan är för att sprickan helt enkelt inte sitter någonstans där den stör sikten eller så. Men nu har jag fått veta att vindrutan på en bil står för ungefär 30 % av konstruktionshållfastheten, och man vill ju inte riskera sitt liv mer än man gör på vägarna så nu ska gubben se till att få sig en ny ruta.

Byta ruta på nätet?
Jaha, så hur går man till väga nu då? Förr knallade man väl bara in på en verkstad, men jag har ju blivit så online nu för tiden att jag helt enkelt tog och sökte på byt bilruta och då fick jag upp lite olika förslag. Jag har bestämt mig för att välja Samglas, för de ser himla vettiga ut. Och dessutom så kan man göra en bokningsförfrågan via nätet där man väljer verkstad och fyller i sitt namn och beskriver sitt problem. Skönt att slippa prata med folk i onödan va. Ju äldre jag blir desto mindre vill jag ha med folk att göra, de lyssnar ju ändå inte på vad man säger. Nu menar jag alltså inte just den här verkstaden då utan folk i allmänhet.

En lärdom
Så, vad har man lärt sig av det här då? Ja, det är väl framförallt att man ska se till att laga stenskott innan de blir till sprickor. För stenskott är enkla och billiga att laga, medan rutbyten tar längre tid och kostar betydligt mer pengar. Men måste det göras så måste det göras och jag får väl helt enkelt skylla mig själv att jag inte såg till att ta tag i det där stenskottet direkt när det hände. Men nu vet jag i alla fall vad jag ska göra annorlunda till nästa gång. Även gamla hundar kan lära sig att sitta förstår ni, även om man kanske inte alltid kan tro det vid första anblicken. Jag må vara envis och kanske lite vresig och gärna vilja ha saker på mitt sätt, men jag kan också ändra mig, och det är enligt mig en av de viktigaste egenskaperna en människa kan ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *