Funderingar kring ny hobby

Som så många andra i världen så vill även jag spendera mina lediga stunder med saker och ting som får mig att må bra och utvecklas. Faktiskt så behöver det inte ens vara utvecklande, det räcker gott med att jag tycker att det är roligt och att tiden som man spenderar till det inte känns bortkastad. Det är mycket som jag gillar att göra, och när jag inte spenderar min tid framför datorn och lär mig allt mer om hur den världen fungerar så är jag också en friluftsmänniska som älskar allt som har med naturen att göra.

Det är just friluftskänslan som jag är sugen på att ta med mig i min nästa hobby. Det har sin charm att vara ute och gå i skogen, speciellt när det är höstens bästa period och svamparna växer som, ja svampar, i alla svenska skogar. Det är en särskild form av livsnjutning, att spendera i princip en hel dag enbart jagandes efter det gula guldet i våra fina skogar. Det är något som jag gärna gör och likaså något som jag kommer att fortsätta med ända tills dess att jag inte längre kan ta mig fram av egen maskin.

Det är dock en begränsad tid på året som man får tillfälle att göra detta och anledningarna till naturvistelsen känns inte lika självklara övriga tider på året, även om det är ganska lätt att motivera sig för en promenad när våren precis kommer eller när högsommarvärmen är här. Dock är promenader något som jag gärna kombinerar med något annat, och hösten är som sagt vigd åt jakten på svamparna. Men sommaren är inte lika självklar. Därför har jag börjat fundera på något som kommer att ta mig ut på de där sommarpromenaderna, samtidigt som jag gör något som är underhållande för mig.

Golf har vuxit till att bli ett riktigt intressant alternativ. Det är en promenad och sport på en och samma gång och rent objektiv så lockar det väldigt, eftersom att golfen faktiskt erbjuder det jag är ute efter. En syssla att göra medan man samtidigt kan njuta av naturen och omgivningen. Jag kommer helt klart att besöka den lokala klubben nu under veckan för att kolla av vad som krävs för att man ska få börja. Jag återkommer med resultatet, kanske kommer det bli en golfare av mig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *