Grannfejden om bästa trädgårdsredskapen

Nu står vi inför den årliga höstrenoveringen när alla grannar frenetiskt är ute och klipper häckar, trimmar träden, planerar nya buskar och städar upp. Det är lika roligt varje år att se detta icke-uttalade krig om vem som har bäst redskap, vem som klipper häcken rakast och vem som är färdig snabbast. Denna eviga grannfejd.

Nåväl, i år tänkte jag spänna upp tuppfjädrarna och se vilken rangordning jag kan tänkas hamna på här på gatan. Har nyligen köpt hem högtrycksutrustningar i riktigt bra kvalité, och har tänkt ge mig på mossan på taket likväl som på trottoaren. Nilssons kommer troligen att springa iväg till närmsta butik för att köpa en likadan, men det han inte vet är att jag hittat det på nätet, ha ha. Stackars Nilssons!

Målning av fasad och planering av syrenbuskar
Utöver att eliminera mossan så har jag i tanke att jag ska hinna måla om fasaden på lillhuset och plantera upp syrenbuskar ner mot grannen nedanför innan vintern kommer. Har en del andra saker jag önskar jag hade hunnit med, men det får nog vänta till förmån för annat som ska fixas. Exempelvis hade jag behövt dra över ett lass med jord och gräsfrön till på nedre delen av gräsmattan. Det växer verkligen urdåligt där, suck.
Vad det gäller rönnen framför huset står jag lite i valet och kvalet kring hur och om jag behöver trimma ner den lite. Det dryga är väl egentligen all skit som hamnar i stuprännorna i och med att den hänger över hustaket, men samtidigt ger den ett bra insynsskydd och ett bra skydd mot värmen som annars går rakt in via fönstret i tvättstugan. Och utan rönnen där är risken att värmen tar sig in i sovrummet, och det vägrar jag. Jag klarar inte av att sova i ett varmt rum, nej tvi vale.

rönnträd

Rönn eller inte rönn? Det är frågan!

I övrigt händer det inte alltför mycket i mitt lilla liv. Semestern är ju som bekant slut, och jag är därmed inte den mest muntra personen ni kan möta för tillfället. Just nu handlar arbetsdagarna mest om att överleva, och så brukar det vara i några veckor innan jag blir på någonlunda godtagbart humör igen.

Tack och lov för kriminalserien Bron som jag följer just nu. Det är det enda jag egentligen ser fram emot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *