Jakten på djuren

Som någon kanske kunnat lista ut så är jag också jägare sedan ett antal år tillbaka. Det betyder att hösten många gånger är en högtidsstund på året, där man knallar ut i skogen och sätter sig på pass för att kunna fälla det där gigantiska djuret med alla taggar till krona, älgen. Det ska sägas, jag har hittills aldrig någonsin fällt en älg, allt jag lyckats med har varit rådjur och vildsvin, så nu måste jag nog banne mig få till det innan jaktlaget väljer att utesluta mig på grund av värdelöshet.

Skogen är en mycket naturlig och självklar plats för mig att vara på och det behöver nödvändigtvis inte kombineras med att jag bär ett gevär över axeln, snarare är tillfällena utan dödliga vapen i min hand betydligt fler än de med. Jag är naturmänniska, absolut, och även om jag kan vara riktigt frusen av mig så är skogen ändå något som ger mig värme, oavsett vilken temperatur det är utomhus.

Jaktlycka beror mycket på planering och hur man bäst väljer att strukturera sitt jaktlag. Många gånger är det så att hundförare är de som är de mest uppskattade i gänget, för har man en bra hund kan man styra viltet mot rätt håll så att en sådan som jag, som sitter på pass, ska kunna skjuta det avgörande skottet. Än har det inte blivit någon lyckoträff för mig, men i höst hoppas jag på att äntligen få räkna in min första älg. Om inte annat så kommer jag i alla fall njuta av kaffet i skogen i ensamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *