Solen är farlig!

Det börjar märkas att människor är allt mer oförsiktiga i sina liv. De tar fler risker, de vill inte riktigt kännas vid farorna som finns i olika lägen och många verkar tro att de lever i kroppar som inte kan förstöras. Det är lite läskigt, men det hör väl också ungdomen till – att vara oförsiktig. Att inte riktigt förstå att det är problematiskt handlade och att det finns mycket man riskerar med att leva för dagen och inte direkt bry som om allt det som kan gå fel. Ta bara en sådan sak som solning. Det är många idag, har jag sett och hört, som gör allt de kan för att bli bruna. De ligger och trycker i solen flera timmar, och vissa har till och med den lätta inställningen till det hela att de smörjer in sig med olja för att få än bättre resultat. Alla varningar om hudcancer och andra hälsofaror med att var ai solen för länge verkar gå dem förbi.

Sola rätt om du måste sola

Ovanstående exempel är precis ett sådant risktagande. Det handlar helt enkelt om att göra sin kropp den största av framtida otjänster för en kort tids vinning. Det är i slutändan aldrig värt det, och det är därför jag vill uppmana er alla om att skydda er när ni solar. Jag har en gammal kompis vars fru just tillhörde den gruppen som solade väldigt mycket. Det gick bra länge såklart, men det var runt 50-årsåldern som hon började upptäcka förändringar i huden. Hon hade fått det vi alla fruktar, och cancern spred sig genom kroppen tills den inte orkade med längre. Med den här kunskapen så måste vi också se till att skydda oss, och det är därför som jag gärna tipsar om hur.

Det första du ska ha är ju givetvis solskydd, och här handlar det om minst 30 i solskyddsfaktor. Tro mig, ni kommer att bli bruna ändå, men det kommer samtidigt att rädda huden och kroppen. Du ska inte heller vara speciellt mycket i solen, utan många gånger så räcker det med en halvtimme-timme innan du har fått nog. Sen är det läge att klä på sig igen eller hitta en skuggig plats resten av dagen om du vill fortsätta vara ute. Just den skuggiga platsen är ganska lätt att ordna om du köper dig ett parasoll. Det som är så bra med parasoll är att de går att flytta lite hur man vill, och det gör att du kan få skugga när som. Jag har både markis och parasoll, eftersom att solen faktiskt rör på sig så vill jag också kunna röra min skugga. Parasoll behöver inte heller kosta speciellt mycket, speciellt inte om du köper det från http://chilli.se. Jag köpte mitt där och är hur nöjd som helst.parasol-808344_640

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *