Sverige mot England

Som så många andra människor i vårt avlånga land så är jag frälst i allt som har med idrotten att göra. Sverige har en lång historia av att vara duktiga i olika former av sporter och det är alltid roligt att se svenskar nå framgångar när de utövar idrotter som riktiga proffs. Det är en njutning att som åskådare få bevittna all denna talang, när den får explodera i ett hav av människor och underhålla oss på allra bästa sätt.

En hatkärlek jag alltid har haft är till den svenska fotbollen. Jag älskar fotboll och vårt svenska landslag men har förmodligen alldeles för stora förhoppningar om vad de kan åstadkomma. Jag tror att jag vet det innerst inne också, att de inte är speciellt bra och förvånas varje gång de lyckas göra något bra, vilket är varför jag bli så himla glad och lycklig vid de tillfällena. Jag är blir närmast förvånad över att jag blir så förvånad.

Speciellt gällde detta när jag besökte det nybyggda Friends Arena i Stockholm och skulle se invigningsmatchen mot England. Jag var ganska övertygad om att det skulle gå åt helvete, då svenska landslaget hade haft en ganska usel form, men ack så fel jag hade. Det blev på många sätt en magisk upplevelse som regisserades av Zlatan. Med sina fyra mål defilerade svenska landslaget mot en seger och sista målet av Zlatan är vackert nog att målas i akryl. En cykelspark från 30 meter som seglar in. Jag kunde knappast tro att det var sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *