Thore – med tummen mitt i handen

Jajamän, så är det! Jag är helt usel på hemmasysslor och har tummen mitt i handen. Men jag kommer aldrig att erkänna det så länge jag lever, förutom här då. Jag har under alla de år som gått med olika boenden för min familj varit där och hamrat och spikat och filat och slipat och målat och så vidare, men det har aldrig blivit så bra som jag förväntat mig. Jag är helt enkelt inte speciellt händig av mig. Med åldern så har man börjat inse det och för att inte avslöja mig helt så har jag istället börjat delegera uppgifter ut på familjemedlemmar eller vänner, med diverse mutor som inslag, och hjälper till ytterst lite. Då blir det i alla fall något man skulle kunna tolka som ett bra resultat.

Värst måste det nog ha varit för några somrar sedan som jag tog på mig uppgiften att försöka göra en brygga. Vi har en strandnära tomt som ligger perfekt vid vattnet och länge har jag velat ha en brygga som man kan ha båten vid och som vi kan fiska från, men haft alldeles för stor stolthet i att be om hjälp, så projektet hade blivit skjutet på en mängd gånger, på sin höjd hade jag fått ner några järnrör. När jag tillslut tröttande på att stranden såg ut som den gjorde tog jag ut två veckors semester på våren och skulle fixa det där. Det hela slutade i att det låg mer trä på botten av sjön än vad det gjorde på land. Jag insåg min inkompetens och hyrde en snubbe. Helt värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *